ELIS PLUS Novinky
Kompletná elektroinštalácia, inteligentná domácnosť, smart house, smart home, moderné kúrenie, technologické riešenia, stavebná firma, hotelové systémy a enviro

Bezpečnostné systémy

Naša firma už viac ako 20 rokov realizuje bezpečnostné systémy po celom Slovensku. Časom sme ku bežnej zabezpečovacej službe pripojili aj inteligentné ovládanie zabezpečovania, elektronického požiarneho systému, kamier, rôznych senzorov.

Ochrana objektov bola skôr doménou firiem, kancelárií, výrobných závodov. Dnes si už chceme chrániť nielen svoj majetok ako dom, byt, garáž ale hlavne svoje zdravie a zdravie svojej rodiny.

K tomu slúžia viaceré zariadenia. Začnem tým najbežnejším a to ochranou pred požiarom. Oheň. Jeden z najčastejších dôvodov poškodenia objektu je práve oheň. Aby sa predišlo takýmto poškodeniam slúži dymový senzor, ktorý detekuje dym. Veľmi záleží na správnom umiestnený senzoru, pri zlom umiestnení, senzor nemusí požiar zaregistrovať a tak nemusí vôbec upozorniť na požiar. V poslednej dobe sme realizovali kompletný elektronický, aj hlasový požiarny systém napríklad v novom obchodnom centre Point v Banskej Bystrici.

Ďalšou kategóriou sú zabezpečovacie systémy. Zmyslom zabezpečovacích systémov je ochrana Vášho majetku pred neoprávneným vniknutím. Na trhu existuje široká ponuka rôznych zabezpečovacích systémov, spoločnosť ELIS plus spolupracuje s popredným svetovým výrobcom zabezpečovacích systémov – kanadskou spoločnosťou PARADOX. Výrobca zabezpečovacích systémov PARADOX stavia predovšetkým na premyslenom vývoji a produkcii nových technológií. Aj z tohto dôvodu sú zabezpečovacie systémy PARADOX považované za jedny z najkvalitnejších na svete.

Kamerové systémy sú opäť hlavne využívané pre komerčné účely. Firmy, výrobné haly, úrady rôzne objekty sú kvôli bezpečnosti  nútené používať tento druh zabezpečenia. Kamerový systém môže poslúžiť aj ako dôkaz polícii v prípade nutnosti. Poslednú dobu ale registrujeme záujem strážiť kamerovým systémom aj dom, kde ľudia požadujú neustály dohľad nad domom keď sú mimo svoj domov ako napríklad v práci na dovolenke. Vďaka takémuto systému máme svoj dom pod kontrolou. Prístup ku záznamu je možný z PC, ale najčastejším zobrazením záznamu je v poslednej dobe pozeranie live obrazu mobilom. Takáto požiadavka je už úplne bežná a s touto možnosťou si viete skontrolovať obydlie kedykoľvek a kdekoľvek budete chcieť.

Naša spoločnosť sa kvôli aktuálnej situácii zamerala na bezpečnosť a ochranu zdravia ľudí v práci, v nemocnici, na úradoch a rôznych iných verejných objektoch. Hromadný a bezkontaktný systém merania teploty ľudí nás dostal až do TV a to presne do hlavných televíznych novín na TV Markíza a RTVS. Tento systém meria teplotu zamestnancov, zákazníkov, každého kto prejde cez termo kameru. Tento systém je využiteľný nielen počas obdobia korona vírusu ale aj počas bežných epidémií. Takáto kamera upozorní na človeka, ktorý má zvýšenú teplotu. Keďže zvýšená teplota je jedným z príznakov korona vírusu je toto meranie veľmi dôležité. Človeka so zvýšenou teplotou vieme hneď izolovať od ostatných ľudí a tým zabrániť šíreniu nákazy.

Vytopenie suseda nie je dôvod ako si utužiť dobré vzťahy. Aby ste sa tomuto vyhli môžete používať jednoduché zariadenie a to záplavový senzor. Je to senzor, ktorý dokáže z vysokou presnosťou zaznamenať prítomnosť vody. Dokáže Vás ihneď upozorniť pomocou aplikácie, kde Vám príde upozornenie o prítomnosti vody v snímači.

Pohybový senzor upozorňuje na prítomnosť človeka, zvieraťa v miestnosti, objekte. Túto informáciu ďalej podáva pomocou sirény, mobilnej aplikácie. Systém vieme napojiť na alarm, multimédiá, svetlo, vonkajšie žalúzie. Napríklad pri neoprávnenom vstupe do miestnosti senzor zaregistruje pohyb, automaticky sa spustí alarm, svetlá začnú blikať, vonkajšie žalúzie sa vytiahnu hore a do mobilu Vám príde notifikácia o neoprávnenom vstupe. Následne si to viete overiť pomocou kamerového systému, alebo rovno zavolať políciu alebo sa sám dostaviť na miesto. Ako systém funguje si môžete pozrieť na videu od Nášho partnera LOXONE..

Existujerôzne systému na ochranu okien, napríklad je to Okenný senzor alebo senzor rozbitia skla. Jedná sa o jednoduché a bezdrôtové zariadenie, ktoré sníma kontakt senzoru a krídlo okna. Tento senzor vieme napojiť tak isto ako pohybový senzor na systém, ktorý Vás upozorní na otvorené okno. Tento senzor nemusí slúžiť len ako zabezpečovací systém ale aj ako zariadenie, ktoré pomôže pri nechcených únikov pri kúrení. Ak je okno otvorené, systém to zaregistruje a samo vypne kúrenie. Systém sa dá použiť aj na zásuvky.