ELIS PLUS Novinky
Kompletná elektroinštalácia, inteligentná domácnosť, smart house, smart home, moderné kúrenie, technologické riešenia, stavebná firma, hotelové systémy a enviro

Cena, koľko stojí inteligentná domácnosť ?

Časy keď si inteligentnú domácnosť mohol dovoliť len bohatý človek sú dávno preč. V dnešnej dobe je SMART domácnosť čoraz viac dostupnejšia.


Pri predstave o inteligentnej domácnosti máme často skreslené ilúzie, že si ju nemôžeme dovoliť, že náklady spojené s inštaláciou SMART HOUSE sa nikdy nevrátia. Dnes je inteligentná domácnosť oveľa dostupnejšia než kedykoľvek predtým.

Počet 8 000 ukazuje, že SMART HOUSE od nášho partnera LOXONE, je dostupné riešenie pre úplne všetkých.

Áno, toľko inštalácií je realizovaných na Slovensku a v Česku. Celosvetovo je ich už viac ako 100 000. Toto tempo neustále rastie a každým rokom je to tempo rýchlejšie. Keby bola inteligentná domácnosť stále nedostupná, tak by sme sa bavili o pár desiatok až stovák inštalácií.

Cena SMART HOUSE by ELIS plus nie je vôbec taká vysoká.

Cena inteligentnej domácnosti sa odvíja od počtu a typu technológie, ktorá bude používaná. Tak isto záleží na veľkosti domu, bytu, hotela.

Základ je spraviť čo najviac možnú elektroinštaláciu. Začať môžete s menším počtom zariadení a časom len dopĺňať zariadenia podľa finančných možností.

Náš partner LOXONE o tejto téme napísal BLOG, kde sa podrobne venuje rozdielu ceny inteligentnej domácnosti podľa množstva použitých zariadení. https://www.loxone.com/cscz/inteligentni-domacnost-cena/

Z čoho sa skladá cena inteligentného domu ?

Každý prvok je treba ovládať, či už kúrenie, svetlo, žalúzie, hudba, atď. Na kúrenie treba termostat, na svetlo vypínač, na žalúziu ovládač, na hudbu mobil.

Veľmi často to potom na stene potom vyzerá takto.

My vieme toto všetko ovládať jedným telefónom, tabletom alebo pomocou tlačidla „štandard“ , ktorý dokáže ovládať 3 funkcie naraz.

Takýmto krokom ušetríme nielen počet vypínačov ale aj financie, ktoré by sa utratili za zbytočne veľa vypínačov.

Porovnanie cien inteligentnej domácnosti a bežného ovládania domu.

LOXONE na svojej stránke zverejnil presnú štatistiku o koľko je inteligentná domácnosť drahšia v porovnaní z bežným ovládaním domu.

Predstava že bežná elektroinštalácia domu stojí od 2 000 € až do 4 000 € je často vyvrátená hneď na začiatku stavby domu. Musíme ale pripočítať projekt, rozvádzač, bleskozvod, revíziu. Cena sa šplhá až niekde nad 7 000 €.

Toto všetko je nutné bez toho či chcete inteligentnú domácnosť alebo nie.

Potom príde na rad ovládanie a tu začína to pravé porovnanie cien. Keďže LOXONE nahrádza jednoúčelové zariadenie jedným univerzálnym, cena sa tým pádom vyrovná ak nie zníži.

Pre predstavu je použitý vzorový 120 m2 dom.

 Tradičné ovládanieInteligentné ovládanie LOXONE
Elektroinštalácia1 8801 880
Kúrenie6640
Alarm8120
Rekuperácia3700
Systém LOXONE02 363
Cena3 726 bez DPH4 243 bez DPH

Rozdiel je 517 € bez DPH.

Z toho plynie že rozdiel medzi ovládaním klasickým a inteligentným je veľmi malý. Táto investícia Vám ale prinesie 33 funkcií navyše. Získate vzdialenú kontrolu, štatistiky, centrálne ovládanie.

Mýtus že inteligentná domácnosť je drahá je teda vyvrátený. Inteligentnú domácnosť SMART HOUSE by ELIS plus si môže dovoliť každý, záleží len na požiadavkách zákazníka.

Pre cenovú ponuku nás neváhajte kontaktovať. https://elisplus.sk/kontakt/ .