ELIS PLUS Novinky
Kompletná elektroinštalácia, inteligentná domácnosť, smart house, smart home, moderné kúrenie, technologické riešenia, stavebná firma, hotelové systémy a enviro

Čo je inteligentná domácnosť ?

V tejto uponáľanej dobe je trendom všetko zjednodušovať a urýchľovať. Doba nás núti realizovať všetko rýchlo a bez zložitých rozhodnutí. Netýka sa to len profesijného života, ale samozrejme aj nášho osobného, keďže nám práca berie čoraz viac času. Práve k jednoduchosti života a úspory nášho vzácneho času nám slúži SMART domácnosť, ktorá za nás rieši všetky potrebné kroky  života. Čo je teda inteligentná domácnosť ?

Ja si pod pojmom inteligentná domácnosť predstavujem, zjednodušenie môjho života. Či už ide o každonenné, jednoduché kroky, ktoré mi šetria čas a energiu alebo ide o zautomatizovanie jednotlivých procesov v mojom dome. Bežné veci ako riadenie tepla v jednotlivých miesnostiach, osvetlenie, ozvučenie, stmievanie žalúzií, bezpečnosť, prístup do domu atď. A to všetko je automatizované systémom, ktorý navrhne najlepšie riešenie, po prípade to ovládam cez môj mobil. Nemusím chodiť do každej miestnosti jednotlivo, stačí mi mať mobil po ruke. Ušetrí mi to kopec času, ktorý môžem venovať iným, príjemnejším činnostiam. 🙂


Časom to ale už nebolo len o zjednodušení môjho života, ale aj o úspore energií a zvýšenej bezpečnosti. To že mám zabezpečenú celú domácnosť aj na dovolenke oceňujem hlavne z toho dôvodu že nemusím stresovať čo je s mojim domom a naplno sa venovať oddychu a relaxovaniu. Týmto témam sa budem venovať ale v neskorších blogoch podrobnejšie.


Dnes si život bez SMART domácnosti neviem ani predstaviť, umožnilo mi to viac času venovať sa dôležitejším a príjemnejším veciam ako rodina, šport a relax. Podľa štúdií človek ušetrí až 50 000 úkonov za rok, čo je v prepočte na ušetrený čas ohromné číslo. Aj toto je jeden z dôvodov prečo mať inteligentnú SMART HOUSE by ELIS PLUS.