ELIS PLUS Novinky
Kompletná elektroinštalácia, inteligentná domácnosť, smart house, smart home, moderné kúrenie, technologické riešenia, stavebná firma, hotelové systémy a enviro

Inteligentné ovládanie žalúzií

Koľko krát meníte polohu žalúzií, roliet za deň ? 3, 4, 5 krát ? Možno aj viac. Ide to ale aj inak! Vďaka automatickému ovládanie pomocou LOXONE sa už nemusíte viac starať o žalúzie.

Automatické žalúzie majú za úlohu automaticky regulovať svetlo v miestnosti a prísun slnečného žiarenia. Na základe meteostanice a geografických súradníc, LOXONE miniserver pozná aktuálnu polohu slnka a presný čas jeho východu a západu. Automatické ovládanie premýšľa a funguje za Vás. Náš systém ovláda celý dom, čiže Vám ušetrí mnoho času a energie pri ovládaní všetkých žalúzií. 

LOXONE ovládanie žalúzií sa dá pripojiť na alarm, budík, dokáže simulovať Vašu prítomnosť v dome aj keď ste na dovolenke.

Optimálne svietenie v miestnostiach ! Prirodzené svetlo v dome ovládané automaticky podľa meteostanice sa stará o príjemnú vnútornú klímu. V lete dokáže zabrániť prehriatiu budovy, v zime dokáže pustiť čo najviac tepla dnu a tým ušetriť náklady na vykurovanie.

Vzdialené ovládanie žalúzií ! LOXONE aplikácia a tlačidlá Vám umožňujú ľahké ovládanie žalúzií. Užívateľ môže kedykoľvek prerušiť automatický režim a manuálne zmeniť polohu žalúzií.

Osobný budík ! Poznáte ten pocit keď Vás prebudí otrasná hudba z pekného  sna ? Pomocou inteligentného ovládania žalúzií Vás vieme zobudiť príjemnejším spôsobom. Nastavíme budík napr. na 6:00, v momente ako nastane táto hodina sa automaticky otvoria žalúzie, zobudí Vás ranné slnko. Spustí sa vami zvolená hudba, zapne TV, káva bude pripravená. Pri takomto prebúdzaní budete mať hneď lepšiu náladu.

Bezpečnosť domu ! Pomocou nášho systému vieme napojiť alarm aj na vonkajšie žalúzie. Takýto systém chráni Vašu rodinu a Váš domov aj počas Vašej neprítomnosti. Napríklad keď ste na dovolenke, dokážeme žalúzie nasimulovať na vašu prítomnosť. Keď už príde zlodej do domu, prekvapí ho náš bezpečnostný systém. Pri aktivácii pohybového, dverového alebo okenného snímaču sa zapne hlasný zvukový alarm, svetlá v dome začnú blikať a vonkajšie žalúzie sa vytiahnu hore. Takéhoto zlodeja vidí celá ulica a jediné čo mu ostáva je zobrať „nohy na plecia“.

LOXONE dokáže chrániť váš majetok. Pri extrémnom počasí ako napríklad silný vietor, mráz, búrka dokáže miniserver vytiahnuť žalúzie a tým ich ochrániť pred poškodením.

Energeticky výhodná investícia ! Hlavnou úlohou vonkajších žalúzií je tieniť. Čoraz viac našich klientov ich využíva pre úsporu energií. Využívame k tomu meteostanicu, ktorá vie všetko o počasí okolo Vášho domu. Jedná sa o polohu a sklon slnka, silu vetra ale aj predpoveď počasia. Pomocou týchto informácií dokážeme natáčať lamely. V zime ich systém natáča tak, aby prešlo čo najviac svetla a tepla dnu do domu a to Vám umožní menej kúriť, čo sa prejaví na nákladoch na vykurovanie. Počas celého dňa sa lamely prispôsobujú slnku. V lete je to skôr naopak. Lamely zabraňujú vniknutiu tepla do domu a tým zabezpečia príjemnú klímu v miestnosti. Zabráni tým prehrievaniu, čo Vám ušetrí náklady na prevádzku klimatizácie alebo iného druhu chladenia.

Naše riešenie vieme aplikovať do nových žalúzií pri stavbe domu ale aj do už existujúcich žalúzií alebo roliet !

Leave a comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *