ELIS PLUS Novinky
Kompletná elektroinštalácia, inteligentná domácnosť, smart house, smart home, moderné kúrenie, technologické riešenia, stavebná firma, hotelové systémy a enviro

Elektroinštalácia

Jednou z najdôležitejších vecí pri príprave domácnosti na SMART domácnosť je elektroinštalácia. Je rozdiel či sa jedná o novostavbu alebo plánujete riešiť inteligentnú domácnosť v už existujúcom dome. Rozdiel je hlavne v spôsobe akým chcete docieliť inteligentnú domácnosť.

Pre novostavby, ktoré plánujete alebo v tomto čase už realizujete jednoznačne odporúčame inteligentnú elektroinštaláciu, do ktorej len napojíme náš systém, ktorý riadi všetko čo potrebujete. Ak chcete ovládať osvetlenie, jednoducho sa kábel vyvedie tam kde bude svietenie umiestnené, a pripojíme ho do svetla. Podobne je to aj so žalúziami, multimédiami a chladením. Tak isto je to aj pri inteligentom kúrení. Systém len pripojíme na náš miniserver, ktorý kúrenie automaticky ovláda, alebo vy sami cez aplikáciu v mobile.

Tento systém sa dá použiť aj do už existujúceho domu, v tom prípade treba počítať so zásahom do muriva, prípadné sekanie a búranie. Po prípade sa dá kábel ťahať lištou, v ktorej je skrytý. Záleží len na tom či chcete mať viditeľné lišty po dome.

Ak nechcete sekať, búrať, prášiť tak, v takomto prípade sa dá využiť bezdrôtový systém riadenia. Na bezdrôtový inteligentný systém potrebujeme mať všetky produkty také, ktoré podporujú tento systém riadenia. Väčšina produktov ako obyčajné svetlo, inteligentná zásuvka, termohlavica, reproduktor, rôzne senzory už majú možnosť aby sme ich mohli ovládať bezdrôtovo. Veľkou výhodou takéhoto systému je čistá práca, bez sekania, špiny. Takýto produkt môžete hlavne umiestniť kde Vás len napadne. Preto je tento systém najviac používaný pre už hotové domy, hotely, školy. Aj v tomto prípade vie systém sám automaticky ovládať chod Vašej domácnosti, alebo celý proces riadenia domu môžete ovládať pomocou aplikácie v mobile, tablete, PC.

Každý návrh elektroinštalácie je preto dobré, dopredu individuálne posúdiť a navrhnúť to najlepšie riešenie pre daný projekt.